2005-03-05

Design question

Gosh, this is bizarre. All the positive comments on the new design have come from people who use Safari as their browser, but a reader just wrote to me to say that on Internet Explorer, the design is completely different and utterly illegible. Have other people experienced this? The way it ought to look is with a white background, the header white letters on a red background, the text in black letters and the links in blue letters.

Any suggestions on how I might fix this compatibility problem (other than suggesting that most browsers are probably preferable to IE)?

7 comments:

Yakima_Gulag said...

Well I use Mozilla and yeah IE is not good, Safari for Mac users and Mozilla for everyone else would be the way to go. You as the person with the blog can do things, but if a browser just sux well.. not much further you can go.

Michael M. said...

How odd. Just this morning a blog I regularly read posted screenshots of how the site is supposed to look, and I realized that I've never seen it that way. (In either Firefox or IE.) She also uses blogger.

At any rate, here's how I see your site. (In both Firefox and IE) I don't see any red background, or white letters... No idea what's causing any discrepancies.

coturnix said...

AOL here, no red background with white letters. The rest is as you describe.

Eric Gordy said...

Hm, okay, well if the red stripe is missing, that's no problem, as long as the content is legible. I'll try messing around a little more and see what happens. I've been looking around a bit and apparently this kind of thing happens not too rarely with IE.

Seesaw said...

To me your site looks the same as Michael sees it. But anyway, it looks nice, and better than before!

UB said...

Eric, I'm using Firefox and there's no red stripe, but the rest is just fine. But I'd suggest to make the blog title bigger -- now it's too small.
Best,
Uli of Berlin Sprouts

Eric Gordy said...

Okay, all, there is something in the CSS code that is interfering with browser compatibility. Thanks for the responses, I will try to find out what it is and fix it, but this may take a while. At the least, nobody is compaining that the content is illegible, so that is more or less okay.

Advance notice: the blog is going to be "on vacation" between 10 March and 29 March, as we will be off on the road.